Over mij

Ik ben Henk Rostohar en imker meer dan twintig jaar. Ik ben begonnen met één volk maar dat werden er al snel een paar meer. In het begin waren het zwarte stekerige bijen. Ze zwermden elk voorjaar en ook nog wel voor een tweede keer in de zomer. De kreet “ruimte geven” maakte niets uit. Ruimte of geen ruimte, zwermen deden ze toch wel. Na een aantal jaren kwam ik via een gecertificeerde koninginnenteler in aanraking met de Buckfastbij.
Wat ik daar zag had ik nog nooit gezien. Bijenkasten openen zonder rook en beschermende kleding. Bijen die dan rustig op de raat bleven zitten. Een koningin die gewoon doorgaat met eitjes leggen terwijl je er naar staat te kijken. Niet steken, niet zwermen.
Ik was verkocht. Deze bijen wilde ik ook en ik heb ze nu al jaren. Ik ben mij toe gaan leggen op de koninginnenteelt en ben medewerker van Buckfast Teeltgroep Flevo. Mijn telercode is HeR en de pedigrees (stambomen) van de door mij geteelde koninginnen vindt u hier.

Door het bestuderen van nationale en internationale bijenliteratuur en het experimenteren met niet alledaagse methoden weet ik wat wel en niet werkt bij het bijenhouden.

Ik vind dat kennis en ervaring gedeeld dienen te worden. Daarom heb ik deze website opgezet.

Er staan hier niet alleen artikelen over de Buckfastbij maar ook handige dingen. Doe er uw voordeel mee.

Verder kunt u altijd reageren of vragen stellen.

Daarnaast hoop ik ook u enthousiast te maken voor de Buckfastbij.

Hieronder een filmpje van mijn zeer zachtaardige Buckfastbijen.