Gratis

Je inschrijving is gelukt. Bedankt!

Je hebt je ingeschreven voor het gratis e-book De varroamijt. Het wordt je nu per email toegestuurd.
Houdt je inbox in de gaten.

Maar waarom bekijk je niet gelijk mijn andere boeken?

omslag Hoe win ik meer honing?
Hoe voer ik koninginnen in zonder verliezen?
Koninginnen telen. Hoe doe je dat?
Ik heb moerdoppen. Wat moet ik doen?
Hoeveel suiker bij inwinteren?
De antwoorden vindt u in dit boek!
In beginsel gaat dit boek er vanuit dat het boek “Bijenhouden, hoe doe je dat” van Friedrich Pohl op de gevolgde beginnerscursus is gebruikt en verwijst terug naar de daarin besproken lesstof.
Dit boek behandelt niet de basis van het bijenhouden maar wil voorzien in aanvullende informatie om met succes zelfstandig bijen te houden.
Het behandelt de omstandigheden en de procedures die kunnen worden gevolgd om een koningin in te voeren, iets wat geheel ontbreekt in de basiscursus maar waar de imker direct in zijn eerste zelfstandige jaar mee wordt geconfronteerd.
Hierdoor gaan jaarlijks enorm veel koninginnen, die beter verdienden, verloren.
En geloof me, in de loop van de jaren heb ik alle besproken methodes zelf uitgeprobeerd en alleen die methoden die tot succes leiden worden in dit boek besproken.
Daarnaast wordt het telen van goede, met de nadruk op goede, koninginnen besproken. Nog te vaak worden er aangeblazen doppen in een honingkamer geplaatst om daar te worden uitgebouwd.
Je krijgt dan wel een koningin maar deze is inferieur en wordt in de nazomer door de bijen vervangen.Bekijk hier de inhoudsopgaveDit boek is als e-boek en als gedrukt boek verkrijgbaar
e-book Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel bespreekt alle aspecten die te maken hebben met de praktische koninginnenteelt.

Het geeft aanwijzingen over het telen van koninginnen. Waar moet je op letten en wat is belangrijk? Over wat wel en wat niet werkt. Hoe teel je nu eigenlijk koninginnen? Wat doe je met je geteelde koninginnen? Hoe voer je die in in een volk(je) en hoe kun je ze bewaren? Al deze vragen worden in dit boek stapsgewijs beantwoord.

Deel twee bespreekt de rol van darren en hoe die worden geteeld. Maar ook een uitgebreid hoofdstuk wat je in een pedigree kunt lezen en hoe je die zelf schrijft. De techniek van inteelt en hoe je tot een tante-neef paring komt en waarom je dit uitvoert. Deel twee is er voor hen die er echt meer van willen weten.

Alles, van A tot Z, verwerkt in één boek.

Bekijk hier de inhoudsopgave

Dit boek is als e-book en als gedrukt boek verkrijgbaar.

 

 

boek Hoe voorkom je zwermen en hoe voer je nu een nieuwe koningin in? Je hebt het wel op de cursus gehad.. Maar dat was vorig jaar. En nu kijk je in je bijenkast en zie je dat de koningin weg is en dat er een aantal moerdoppen zijn aangezet. Wat nu? Het leerboek ligt thuis. Hoe zat het ook alweer?Dan zou het mooi zijn als als je op je telefoon of tablet kan kijken hoe het zit en wat je moet doen.

En dat kan.

Door het e-book “imker weetjes” aan te schaffen heb je alle informatie op de bijenstand bij de hand. 254 pagina’s met allerhande informatie die je zowel op de bijenstand als thuis altijd kunt raadplegen.

  • Hoe vergaar ik meer kennis van bijen?
  • Hoe kan ik meer honing winnen?
  • Hoe kan ik koninginnen invoeren zonder verliezen?
  • Hoe kan ik goede koninginnen telen?
  • Hoeveel suiker geef ik bij inwinteren?
  • Hoe bewaar ik koninginnen die ik nog niet nodig heb?
  • Waarom zou je naar een bevruchtingsstation gaan met je jonge koninginnen?

Het boek is geheel herzien en bevat nu ook de inhoud van de boeken “Na de basiscursus” en “Koninginnenteelt van A tot Z”. Die hoef je dus niet apart aan te kopen.

Het geeft u antwoord op al die vragen en bevat 254 pagina’s met een duidelijke inhoudsopgave zodat u snel naar het gewenste onderwerp kunt gaan.
Bovendien is het makkelijk om zonder internet aansluiting toch de artikelen te kunnen lezen. Ook op de bijenstand.
Denk daarbij aan de serie “Moerdoppen!…Wat nu?”.
Daarnaast, als u het op uw PC of tablet gebruikt, kunt u ook alle gegeven links bekijken.

Bekijk hier de inhoudsopgave

Dit boek is hier als e-book verkrijgbaar.
en hier als gedrukt exemplaar.

 3D-Book-Templateklein Betere koninginnen. Wie wil dat niet?
Koninginnen die groot en zwaar zijn.
Die niet na een paar maanden worden vervangen en grote broednesten opbouwen zodat er een grote honingoogst wordt binnen gehaald. (mits er dracht is)
Jay Smith één van de grootste imkers en één van de grootste koninginnentelers van zijn tijd, heeft zijn 50 jaar ervaring met het telen van koninginnen in 1949 beschreven in zijn boek “Better Queens”.Omdat ik vind dat ook de Nederlands/Vlaamse imker op de hoogte moet zijn van zijn bevindingen en aanwijzingen heb ik zijn boek vertaald. Er zijn veel boeken over koninginnenteelt geschreven door wetenschappers en telers die op kleine schaal koninginnen telen.
Maar dit boek is geschreven door een imker die duizenden koninginnen van hoge kwaliteit per jaar teelde. Jay beschrijft hoe je kwalitatief betere koninginnen kunt telen dan met de traditionele overlarfmethode die momenteel overal wordt gebruikt. De methode is ook geschikt om grote aantallen koninginnen te telen. Jay is er van overtuigd dat de beste koninginnen uit zwerm- en wisselcellen komen en zocht de methode waarmee hij de natuur kon evenaren. En dat is hem gelukt.
Ook u kunt, met Jay’s bevindingen in het achterhoofd, betere koninginnen telen. En dat willen we toch? Inkijkexemplaar Het e-boek telt 123 pagina’s en is hier verkrijgbaar. Gedrukte exemplaren zijn hier verkrijgbaar.