Een nieuw seizoen, een nieuwe uitdaging

De strenge vorst is gelukkig voorbij en in de afgelopen week zijn de temperaturen toch weer tussen de 10 en 15 graden gebleven. De meesten van ons hebben al gezien hoe de volken er na de winter bij staan. Voor de één is het geweldig gegaan en voor de ander iets minder. Bij mij zelf hebben alle volken (16) de winter overleeft. Ik zag op de lades bij sommige volken toch weer aardige straatjes mul van uitgelopen bijen. Bij het ene volk wat meer en bij het andere volk iets minder. In de volken kijken doe ik wel als de temperatuur de 15 graden bereikt. Toch blijft het elk jaar weer spannend.

Nu gaan we ons weer prepareren op het komende voorjaar en sommigen van ons hebben alles al klaar staan en anderen moeten er nog aan beginnen. Houdt voorlopig de voedselvoorraad nog maar even in de gaten want de volken gaan enorme hoeveelheden broed aanzetten waar ze veel voer voor nodig hebben en dat alles in een tijd waarin niet altijd voldoende kan worden binnengehaald.

Intussen maken we ons weer klaar voor de nieuwe honingoogst van 2018 en misschien denken we er ook stiekem aan om een paar koninginnen te gaan telen.

Om jullie daarin wat tegemoet te komen heb ik een leuke aanbieding gemaakt van 2 van mijn boeken. Het boek “Koninginnenteelt van A tot Z” en het boek “Betere koninginnen” zijn samen als aanbieding tot en met 30 april met een leuke korting te verkrijgen. Zie hier.

Is er geen plaats meer bij een cursus koninginnenteelt in de buurt of is het te ver weg om te reizen, overweeg dan eens om de cursus online te volgen. Dat kan ook vanuit deze website. Kijk hier voor de inhoud. En misschien zien we elkaar in de cursus.

Login om te reageren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.