E-Book “Na de basiscursus”

omslagDe meeste imkers beginnen met het volgen van een basiscursus bijenhouden bij één van de plaatselijke verenigingen maar in de praktijk blijkt dat dit eigenlijk een te smalle basis vormt om met succes bijen te kunnen houden.

Uit vragen die door beginnende imkers aan mij worden gesteld blijkt dat het kennisniveau te laag is voor de moderne bijenteelt. Zo wordt er veel tijd besteed aan het maken van vegers en vliegers terwijl dit in niet alle gevallen nodig is om toe te passen.

Ook ontbreekt een stukje voorlichting zoals tips en trucs om een bijenvolk goed te kunnen managen en wordt er al helemaal niet gerept over koninginnenteelt dat tegenwoordig zeer zeker tot de moderne bijenteelt behoort.

In beginsel gaat dit boek er vanuit dat het boek “Bijenhouden, hoe doe je dat” van Friedrich Pohl op de gevolgde beginnerscursus is gebruikt en verwijst terug naar de daarin besproken lesstof.
Dit boek behandelt niet de basis van het bijenhouden maar wil voorzien in aanvullende informatie om met succes zelfstandig bijen te houden. Het behandelt de omstandigheden en de procedures die kunnen worden gevolgd om een koningin in te voeren, iets wat geheel ontbreekt in de basiscursus maar waar de imker direct in zijn eerste zelfstandige jaar mee wordt geconfronteerd. Hierdoor gaan jaarlijks enorm veel koninginnen, die beter verdienden, verloren. En geloof me, in de loop van de jaren heb ik alle besproken methodes zelf uitgeprobeerd en alleen die methoden die tot succes leiden worden in dit boek besproken.

Daarnaast wordt het telen van goede, met de nadruk op goede, koninginnen besproken. Nog te vaak worden er aangeblazen doppen in een honingkamer geplaatst om daar te worden uitgebouwd.
Je krijgt dan wel een koningin maar deze is inferieur en wordt in de nazomer door de bijen vervangen.

Ik hoop met dit boek een bijdrage te leveren om de beginnende imker in zijn eerste jaren in de praktijk te ondersteunen hoewel ook gevorderde imkers hier en daar iets van hun gading kunnen vinden.

button(8)Hier kunt u de inhoudsopgave inzien.

En hier kunt u het bestellen en direct downloaden.  Prijs: € 8,-

Reviews:

Dag Henk
Ik heb je e-book aangeschaft en heb deze met veel interesse gelezen. Ik lees graag je artikelen.
Ik vind je kennis een verrijking voor mijn eigen kennis.
Kortom ga zo door, ik ben erg blij met je initiatief.
Mvrgr
Klaas

 

Beste,
Ik heb jou e-books aangeschaft en heb ze in één ruk doorgenomen. Een aantal nuttige tips tracht ik volgend seizoen mee te nemen.
Groet,
Dirk

 

Prima werk!
Ik hoop nog veel van je te kunnen lezen!
Collegiale imkergroeten,
Ben

 

Login om te reageren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.