Daarom honing van de imker!

honey

De meeste “honing” in supermarkten bevat geen honing.

Stuifmeel in honing bevat alle essentiële voedingsstoffen die noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van het lichaam.

Producten in de supermarkt waar “honing” op staat bevatten niet per definitie honing.
Een diepgaand onderzoek heeft namelijk onthuld dat het merendeel van de producten geen stuifmeel bevat. Stuifmeel bevat vitaminen, mineralen, aminozuren, eiwitten, natuurlijke suikers, koolhydraten en plantaardige vetten. Het onderzoek door Food Safety News heeft geconcludeerd dat veel van de zogenaamde honingproducten die worden verkocht in supermarkten, drogisterijen en restaurants geen stuifmeel bevatten, wat betekent dat het geen echte honing betreft.

Professor antropologie Vaughn Bryant van de Texas A&M Universiteit evalueerde meer dan 60 producten die worden verkocht als ‘honing’. Hij ondervond dat tot 77 procent van de producten die in supermarkten wordt gekocht geen stuifmeel bevat. Geen van de honing afkomstig van drogisterijen en fastfoodketens als McDonald’s en KFC bleek stuifmeel te bevatten.

Maar waar bestaat deze nephoning dan uit? Volgens Food Safety News wordt de honing, naar alle waarschijnlijkheid, geïmporteerd uit China en vermengd met onder andere antibiotica.

De afwezigheid van stuifmeel in de meeste honingproducten komt door de toepassing van ultrafiltratie, zo stelt Food Safety News. De honing wordt daarbij verhit en door extreem fijne filters geperst.

De Amerikaanse Voedsel en Waren Autoriteit FDA is van mening dat het bij dergelijke zogenaamde honingproducten niet gaat om echte honing. Het agentschap weigert er echter iets aan te doen en houdt petities tegen.

Honing helpt van nature bij het verzachten van maagproblemen, bloedarmoede, allergieën en andere aandoeningen. Honing die middels ultrafiltratie is verkregen is echter niets meer dan geraffineerde suiker zoals witte suiker of glucosestroop. Door het verwijderen van stuifmeel en ultrafiltratie gaan de vitaminen, mineralen en voedingsstoffen verloren.

Het goede nieuws is dat onderzochte honingproducten van imkers, biologische boeren en natuurwinkels wel stuifmeel en vele verschillende antioxidanten en andere voedingsstoffen bleken te bevatten.

Bron: foodsafetynews.com en KevinMD.com

Log opnieuw in om te reageren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.